Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Το αλάτι

Το αλάτι διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

  • Iatronet
Άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13.7 γραμμάρια αλατιού καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακή ανεπάρκειας σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 6.8 γραμμάρια.
Η υψηλή πρόσληψη αλατιού συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, έδειξε έρευνα.
Ο Pekka Jousilahti,του National Institute for Health and Welfare, στο Ελσίνκι, δήλωσε ότι η υψηλή πρόσληψη νατρίου είναι μια από τις κύριες αιτίες υπέρτασης και ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η δωδεκαετής έρευνα σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ESC αξιολόγησε τη σχέση της πρόσληψης αλατιού και της εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.
Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 12 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 121 άντρες και γυναίκες εμφάνισαν καρδιακή ανεπάρκεια
Ο Jousilahti δήλωσε ότι στην καρδιά δεν αρέσει το αλάτι, προσθέτοντας ότι η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Η αύξηση ήταν ανεξάρτητη από την αρτηριακή πίεση.
Άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα από 13.7 γραμμάρια αλατιού καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακή ανεπάρκειας σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 6.8 γραμμάρια. Η επιθυμητή καθημερινή πρόσληψη αλατιού πιθανόν είναι ακόμα χαμηλότερη από 6.8 γραμμάρια.
Ο Jousilahti δήλωσε ότι χρειάζονται έρευνες σε μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού για να γίνουν πιο λεπτομερείς υπολογισμοί του αυξημένου κινδύνου για καρδιακή ανεπάρκεια που συνδέεται με την κατανάλωση αλατιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου