Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

λιπαρά ωμέγα-3

Τα λιπαρά ωμέγα-3 βοηθούν στην λειτουργία της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή

  • Iatronet
Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως μετά από μια καρδιακή προσβολή, οι ασθενείς μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών, λαμβάνοντας καθημερινά λιπαρά ωμέγα-3.
Μετά από μία καρδιακή προσβολή, η καρδιά έχει υποστεί βλάβη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για επιπλοκές. Σύμφωνα, όμως, με μια νέα μελέτη, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί με μια καθημερινή δόση λιπαρών ωμέγα-3.
Οι ερευνητές βρήκαν πως οι ασθενείς που λάμβαναν μια υψηλή δόση ωμέγα-3 κάθε μέρα για έξι μήνες μετά από μια καρδιακή προσβολή είχαν λιγότερες ουλές στην καρδιά, αλλά και καλύτερη λειτουργία της, σε σχέση με ασθενείς που λάμβαναν ένα placebo.
Σύμφωνα με την American Heart Association, το πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά στην καρδιά μετά την καρδιακή προσβολή εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής της καρδιάς που στερήθηκε οξυγόνο, και για πόση ώρα. Σε κάθε περίπτωση, η ίαση της καρδιάς ξεκινά πολύ σύντομα, και χρειάζεται περίπου οκτώ εβδομάδες, και η διαδικασία αυτή κάνει την καρδιά μας ευαίσθητη σε άλλες παθήσεις, όπως αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια.
Για την μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν πώς τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 μπορούν αν είναι αποτελεσματική θεραπεία για όσους αναρρώνουν από μια καρδιακή προσβολή. Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμα είναι τα ωμέγα-3 για την υγεία μας, αλλά το σώμα δεν μπορεί να τα παράγει. Συνεπώς, πρέπει να τα προσλαμβάνουμε από την διατροφή μας, από ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, από φυτά και από ξηρούς καρπούς.
Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην μελέτη και τους χορηγήθηκαν ωμέγα-3 εμφάνισαν 5,6% λιγότερες ουλές και κατάλοιπα της καρδιακής προσβολής που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου